3.1.14

Terbiyeli Kuşkonmaz çorbası






Malzemeler: (5 kişilik)


  • 500 gr kuşkonmaz
  • 5 su bardağı su
  • 1 kurusoğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un 
  • tuz, karabiber
  • üzerine dökmek için 2 yemek kaşığı sıvıyağ, az pulbiber 

Tarifi:
  1. Kuşkonmazları yıkayıp soyacakla soyduktan sonra  1 cm büyüklüğünde doğruyoruz, 1 su bardağı suda yumuşayana kadar haşlayıp, kenara alıyoruz.
  2. Başka bir tencerede soğanı ince doğrayıp tereyağında pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  3. Unu içine katıp orta ateşte 2-3 dakika daha kavuruyoruz. Ocaktan geri alıyoruz.
  4. Şimdi bir yandan çırpma teliyle karıştırıyor, biryandanda geri kalan 4 bardak suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Tekrar ocağa alıyoruz.
  5. Kuşkonmazı suyuyla beraber katıyoruz, kaynamaya başladımı tuz ve pulbiberi ekleyip ocağı kapatıyoruz.
  6. Servis yaparken sıvıyağda kızdırılmış pulbiberi üzerine döküyoruz.

Hiç yorum yok: