4.1.14

Sarıklı Elma



Malzemeler:


  • 12 adet orta boy elma
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı ceviz içi (iri kırılmış)
  • 1 çay bardağı  kuru üzüm
  • 1 çay kasığı tarçın
  • 3 yumurta akı
  • 3 yemek kasığı tozşeker
  • süslemek için fındık tozu


Tarifi:

  1. Elmaları soyup ortalarını oyuyoruz. Geniş bir tencere veya tavaya diziyoruz. 1 su bardağı şekeri ve suyu üzerine gezdiriyoruz. kapağını kapayıp hafif ateşte elmalar yumşayana kadar (dağılmaması lazım) pişiriyoruz.  
  2. Pişen elmaları borcama alıyoruz. Aynı tencereye ceviz kuru üzüm ve tarçını ilave ediyoruz. Gerekirse 1 çay bardağı kadar su ilave edebiliriz. Üzümler yumuşayana kadar (takriben 5 dakika) pişirdikten sonra ocaktan alıp bununla elmaların ortasını dolduruyoruz. 
  3. Derin bir kapta yumurta aklarını kar gibi olana kadar çırpıyoruz. 3 yemek kaşığı şekeride ilave ettikten sonra çok az daha çırpıyoruz. 
  4. çırpılmıs yumurta akını sıkma torbasına doldurup sarık şeklinde elmaların üzerlerine sıkıyoruz. 
  5. Önceden ısıtılmıs 180 derece fırında yumurta akı altın rengini alana kadar pişiriyoruz. 
  6. Üzerine fındık tozu serpip sıcak yada soğuk servis yapabiliriz.



Hiç yorum yok: