29.12.13

Güllaç



Malzemeler:


  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 1,5 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • arzuya göre 1 yemek kaşığı gülsuyu
  • süslemek icin fıstık tozu, nar taneleri, hindistan cevizi


Tarifi:
  1. Sütü şekerle karıştırıp ısıtıyoruz.
  2. Isıttığımız sıcak süte arzu edersek gül suyu ilave edip kenara alıyoruz. 
  3. Güllaç yapraklarını teker teker yuvarlak bir tepsiye 1 yaprak koyduktan sonra 1 kepçe ılık süt gezdiriyoruz, tekrar bir yaprak, üzerine tekrar 1 kepçe süt. Böylece bütün yapraklar bitene kadar devam ediyoruz. Süt artarsa en üstüne gezdiriyoruz.
  4. Buzdolabında  en az 2-3 saat bekledikten sonra üzerini istediğimiz gibi süsleyebiliriz.  
  5. Tatlımız servise hazırdır. 

Hiç yorum yok: