16.2.14

Tarçınlı Fıstıklı Irmik Helvası




Malzemeler: (1 büyük tava dolusu için)


  • 4  yemek kaşığı tereyağı veya yarı yarıya margarin
  • 2 su bardağı dolusu irmik
  • 1/2 su bardağı dolusu fıstık
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı dolusu kaynar su
  • 1 çay kaşığı tarçın


Tarifi:

  1. Yağımizı tavaya koyup eritiyoruz.
  2. Fıstıkları ilave edip hafif renkleri dönene kadar kavuruyoruz. Şimdide irmiği ilave edip 8 - 10 dakika kadar kavuruyoruz. 
  3. Tavayı ocaktan alıp icine kaynamış sıcak suyumuzu ilave ediyor, bir yandanda karıştırıyoruz (dikkat çok fena sıçrıyor). Şimdi tavayı tekrar ocağa alıyoruz. 
  4. Irmik suyu tam çekene kadar karıştırıyoruz. 
  5. Şimdi şekeri ve tarçını ilave edip tekrar karıştırdıktan sonra tavanın ağzını kapatıyor, demlenmesini bekliyoruz. 
  6. Helvamız soğuduktan sonra süslenip servise hazırdır. Arzu eden tabiiki sıcakta yiyebilir. :)

Hiç yorum yok: