Malzemeler:
4 yemek kaşığı dolusu toz şeker
4 yumurta
4 yemek kaşığı dolusu elenmiş un
4 yemek kaşığı dolusu ince irmik
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
750 ml portakal suyu
200 gr toz şeker
1/2 limon
Üzerini süslemek için :
fistik taneleri veya tozu
Tarifi:
- Şerbeti için portakal suyu, şeker ve limonu 15 - 20 dakika kadar kaynatıyoruz. Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Yumurta ve şekeri 4-5 dakika kadar çırpıyoruz. Içine irmik, elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip tekrar 1-2 dakika kadar karıştırıyoruz.
- Yağlanmış kare borcama döküp 170 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz (hamur az görünüyor, ama piştikten sonra kabarıyor).
- Pişen pastamız 10 dakika kadar soğuduktan sonra üzerine soğumuş portakal şerbetimizi döküyoruz. Buzdolabında iyice soğuduktan ve şerbetini çektikten sonra üzerini süsleyip servis ediyoruz.
Not: Bu revanide yağ olmadığı için yanına kaymak çok yakışıyor.
1 yorum:
en sevdigim tatlilardan birtanesi
Yorum Gönder