4.10.13

Ahududulu Yaş Pasta (acelesi olanların pastası)







Malzemeler:


  • 3 katlı hazır pasta tabanı
  • 5 yemek kaşığı kırmızı marmelat
  • 1 paket vanilya pudingi (üzerinde yazdığı gibi hazırlanacak)
  • 500 gr kadar dondurucudan çıkarılmıs ahududu (tazede olabilir)
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 250 ml su

Tarifi:

  1. Birinci pasta tabanımızın üzerine marmelatı sürüp ikinciyi üzerine koyuyoruz. 
  2. Hazırladığımız pudingi üzerine döküyoruz. Üçüncü tabanıda üzerine koyuyoruz.
  3. Ahududuları yarısını pastanın etrafından başlayarak içine doğru diziyoruz. Geri kalan yarısınıda blendırla püre olana kadar eziyoruz. 
  4. Küçük bir tencereye önce nişastayı ve şekeri sonrada karıştırarak suyu ekliyoruz. Püreyide ekledikten sonra karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Pişmeye başladımı 30 saniye kadar karıştırıp hemen ocaktan alıyoruz. Pastamızın üzerine gezdiriyoruz. Soğuduktan sonra servise hazırdır. 


1 yorum:

Unknown dedi ki...

Görüntü çok iştah açıcı, yapım çok kolay, ilk fırsatta yaparım umarım.