4.10.13

Portakallı Revani




Malzemeler:

4 yemek kaşığı dolusu toz şeker
4 yumurta
4 yemek kaşığı dolusu elenmiş un
4 yemek kaşığı dolusu ince irmik
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:
750 ml  portakal suyu
200 gr toz şeker
1/2 limon

Üzerini süslemek için : 
fistik taneleri veya tozu



Tarifi:

  1. Şerbeti için portakal suyu, şeker ve limonu 15 - 20 dakika kadar kaynatıyoruz. Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Yumurta ve şekeri 4-5 dakika kadar çırpıyoruz. Içine irmik, elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip tekrar 1-2 dakika kadar karıştırıyoruz.
  3. Yağlanmış kare borcama döküp 170 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz (hamur az görünüyor, ama piştikten sonra kabarıyor).
  4. Pişen pastamız 10 dakika kadar soğuduktan sonra üzerine soğumuş portakal şerbetimizi döküyoruz. Buzdolabında iyice soğuduktan ve şerbetini çektikten sonra üzerini süsleyip servis ediyoruz.
Not: Bu revanide yağ olmadığı için yanına kaymak çok yakışıyor. 

1 yorum:

hatice dedi ki...

en sevdigim tatlilardan birtanesi