Malzemeler:
- 200 gr margarin
- 200 gr tozşeker
- 3 yumurta
- 100 gr nişasta
- 50 gr fındıktozu
- 1 kabartma tozu
- 150 gr un
- 150 ml ılık süt
- 1 çay bardağı kıyılmış badem
- 7- 8 tane olgun kayısı (konservede olabilir)
- arzuya göre süslemek için erimiş çikolata
Tarifi:
- Margarin ve tozşekeri mikserle kremsi olana kadar çırpıyoruz.
- Yumurtaları ekleyip tekrar 2-3 dakika kadar çırpıyoruz.
- Nişasta, fındıktozu, kabartma tozu ve elenmiş unu ayrı bir kapta karıştırıyoruz.
- şimdi hamurumuza sütü ilave edip karıştırdıktan sonra kaşık kaşık un karışımından ilave edip biryandanda mikserle çırpmaya devam ediyoruz.
- Yagladığımız tepsiye hamurumuzu döküyoruz.
- Tepsinin etrafına resimde görüldüğü gibi yarım kayısıları diziyoruz.
- Daha üstünede bademleri dağıttıktan sonra 175 derece önceden ısıttığımız fırında 30 - 35 dakika kadar pişiriyoruz.
- Kekimizi fırından almadan bıçakla veya kürdanla ortasına batırıp pişip pişmediğini test ediyoruz.
Not: Bu keki Almanlar çekirdekleri çıkarılmış vişneylede yapıyorlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder