5.10.13

Kayısılı Bademli Kek (Alman Mutfağından)






Malzemeler:


  • 200 gr margarin
  • 200 gr tozşeker
  • 3 yumurta
  • 100 gr nişasta
  • 50 gr fındıktozu
  • 1 kabartma tozu
  • 150 gr un
  • 150 ml ılık süt
  • 1 çay bardağı kıyılmış badem
  • 7- 8 tane olgun kayısı (konservede olabilir)
  • arzuya göre süslemek için erimiş çikolata




Tarifi:

  1. Margarin ve tozşekeri mikserle kremsi olana kadar çırpıyoruz.
  2. Yumurtaları ekleyip tekrar 2-3 dakika kadar çırpıyoruz.
  3. Nişasta, fındıktozu, kabartma tozu ve elenmiş unu ayrı bir kapta karıştırıyoruz.
  4. şimdi hamurumuza sütü ilave edip karıştırdıktan sonra kaşık kaşık un karışımından ilave edip biryandanda mikserle çırpmaya devam ediyoruz.
  5. Yagladığımız tepsiye hamurumuzu döküyoruz.
  6. Tepsinin etrafına resimde görüldüğü gibi yarım kayısıları diziyoruz. 
  7. Daha üstünede bademleri dağıttıktan sonra 175 derece önceden ısıttığımız fırında 30 - 35 dakika kadar pişiriyoruz.
  8. Kekimizi fırından almadan bıçakla veya kürdanla ortasına batırıp pişip pişmediğini test ediyoruz. 
Not: Bu keki Almanlar çekirdekleri çıkarılmış vişneylede yapıyorlar. 

Hiç yorum yok: