Malzemeler:
- 4 adet patlıcan
- 1 büyük kurusoğan
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 500 gr kıyma
- 2 çarliston biber
- 2 domates
- tuz, biber, kimyon
- 200 gr kaşar rendesi
- süslemek icin çeri domates
- üzerlerine dökmek icin 1 yemek kaşığı salçayı 1 su bardağı suda eziyoruz
Tarifi:
- Patlıcanları yıkayıp şerit soyduktan sonra ortadan bölüyoruz. Içini kaşıkla hafif oyuyoruz; çıkardığımız patlıcan içlerini ince ince doğruyoruz daha sonra kıymaya katmak için.
- Patlıcanları teflon tavada çok az yağda iki tarafından kızartıyoruz, borcama diziyoruz.
- Ince dogradığımız soğanları sıvı yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz. Kıymayı ekleyip karıştıra karıştıra 3-4 dakika kadar kavuruyoruz.
- Ince doğradığımız biber ve domatesleride ilave ettikten sonra baharatlarınıda katıp karıştırıyoruz. 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alıp patlıcanların içlerini dolduruyoruz. Üzerine salça suyunu dağıtıp daha üstüne kaşarı paylaştırıyoruz.
- 200 derece ısınmış fırında 10 -15 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
2 yorum:
Elinize sağlık kaşar değişik bir lezzet katmıştır...Bloğunuzu izlemeye aldım benim bloğumada beklerim..
Memnun oldum. Bende sizin blogunuza bir göz attim, cok güzel seyler paylasmissiniz. Bundan böyle benim ziyaretimden kurtulamazsiniz :))
Almanya dan sevgiler, selamlar
Yorum Gönder