18.7.13

Kaşarlı Karnıyarık






Malzemeler:


  • 4 adet patlıcan
  • 1 büyük kurusoğan
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 500 gr kıyma
  • 2 çarliston biber
  • 2 domates
  • tuz, biber, kimyon
  • 200 gr kaşar rendesi
  • süslemek icin çeri domates
  • üzerlerine dökmek icin 1 yemek kaşığı salçayı 1 su bardağı suda eziyoruz


Tarifi:

  1. Patlıcanları yıkayıp şerit soyduktan sonra ortadan bölüyoruz. Içini kaşıkla hafif oyuyoruz; çıkardığımız patlıcan içlerini ince ince doğruyoruz daha sonra kıymaya katmak için. 
  2. Patlıcanları teflon tavada çok az yağda iki tarafından kızartıyoruz, borcama diziyoruz.
  3. Ince dogradığımız soğanları sıvı yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz. Kıymayı ekleyip karıştıra karıştıra 3-4 dakika kadar kavuruyoruz. 
  4. Ince doğradığımız biber ve domatesleride ilave ettikten sonra baharatlarınıda katıp karıştırıyoruz. 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alıp patlıcanların içlerini dolduruyoruz. Üzerine salça suyunu dağıtıp daha üstüne kaşarı paylaştırıyoruz. 
  5. 200 derece ısınmış fırında 10 -15 dakika kadar pişiriyoruz.  Afiyet olsun


2 yorum:

hanife dedi ki...

Elinize sağlık kaşar değişik bir lezzet katmıştır...Bloğunuzu izlemeye aldım benim bloğumada beklerim..

Silverhouse29 dedi ki...

Memnun oldum. Bende sizin blogunuza bir göz attim, cok güzel seyler paylasmissiniz. Bundan böyle benim ziyaretimden kurtulamazsiniz :))
Almanya dan sevgiler, selamlar