Malzemeler:
- 24 adet sade bisküvi
- 6 kaşık tepeleme tozşeker
- 5 kaşık hafif tepeleme nişasta
- 1 çay kaşığı tarçin
- 1 litre süt
- 1 paket çikolata pudingi tozu
- 750 ml süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 12 adet ceviz iç (süslemek için)
- 1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
Tarifi:
- 12 adet bisküvi resimde görüldüğü gibi kare borcama dizilir.
- Muhallebi için süt, nişasta, tarçın ve şeker bir tencerede karıştıra karıştıra kaynatılır. Fokurdamaya başladımı ateşten alıp yarısını bisküvilerin üzerine boşaltıyoruz.
- Üzerine diger 12 bisküvileri diziyoruz. Geri kalan muhallebiyi üzerine boşaltıyoruz. Buzdolabında 10 dakika kadar soğuması için bekletiyoruz.
- Pudingimizi üzerinde yazdığı gibi değilde 750 ml sütle hazırlıyoruz, muhallebinin üzerine döküyoruz.
- Ceviz içlerini resimde görüldüğü gibi üzerine diziyoruz. Daha üstüne hindistan cevizini serptikten sonra buzdolabına kaldırıyoruz. Tam soğuduktan sonra tatlımız servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder