14.7.13

Bisküvili kolay tatlı





Malzemeler:


  • 24 adet sade bisküvi
  • 6 kaşık tepeleme tozşeker
  • 5 kaşık hafif tepeleme nişasta
  • 1 çay kaşığı tarçin
  • 1 litre süt
  • 1 paket çikolata pudingi tozu
  • 750 ml süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 12 adet ceviz iç (süslemek için)
  • 1 su bardağı hindistan cevizi rendesi




Tarifi:


  1. 12 adet bisküvi resimde görüldüğü gibi kare borcama dizilir. 
  2. Muhallebi için süt, nişasta, tarçın ve şeker bir tencerede karıştıra karıştıra kaynatılır. Fokurdamaya başladımı ateşten alıp yarısını bisküvilerin üzerine boşaltıyoruz. 
  3. Üzerine diger 12 bisküvileri diziyoruz. Geri kalan muhallebiyi üzerine boşaltıyoruz. Buzdolabında 10 dakika kadar soğuması için bekletiyoruz.
  4. Pudingimizi üzerinde yazdığı gibi değilde 750 ml sütle hazırlıyoruz, muhallebinin üzerine döküyoruz.
  5. Ceviz içlerini resimde görüldüğü gibi üzerine diziyoruz. Daha üstüne hindistan cevizini serptikten sonra buzdolabına kaldırıyoruz. Tam soğuduktan sonra tatlımız servise hazırdır. 

Hiç yorum yok: