23.3.13

Muzlu Tiramisu



Malzemeler:


  • 500 ml süt
  • 4 yemek kaşığı şeker (tepeleme)
  • 4 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 yumurta
  • 2 adet muz
  • 3 kat kakaolu hazır pasta tabanı
  • 2 adet krema / 400 ml (Schlagsahne)
  • 2 adet krema sertleştirici (Sahnesteif)


keki ıslatmak için

  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı neskafe
  • 2 yemek kaşığı şeker


üstünü süslemek için kakao


Tarifi:

  1. Muhallebiyi hazırlamak için süt, şeker, un ve yumurtayı güzelce çırptıktan sonra karıştıra karıştıra kaynatıyoruz. Fokurdamaya başladımı ocaktan indiriyoruz. 
  2. Biraz soğuduktan sonra muzları ilave edip püre maşasıyla muzları iyice eziyoruz.
  3. Başka bir karıştırma kabında krema ve sertleştiriciyi karıştırıyoruz. Mikserle kar gibi olana kadar çırpıyoruz,
  4. Hazırladığımız muhallebiyi (soğumuş olması lazı) kremayla karıştırıyoruz. 
  5. Keki ıslatmak için su, neskafe ve şekeri karıştırıyoruz. Birinci tabani kaşık kaşık kahveyle ıslatıyoruz (yanlız ilk pasta tabanının fazla ıslanmaması gerekiyor, yoksa tiramisu çok cıvık olur). 
  6. Üzerine hazırladığımız muhallebinin üçte birini dağıtıyoruz. Ikinci tabanı üzerine koyup onuda aynı şekilde önce kahveyle ıslatıp sonra üzerine geri kalan muhallebinin yarısını dağıtıyoruz. 
  7. Son kek tabanını koyup kahveyle ıslattıktan sonra geri kalan muhallebiyi her tarafına sürüyoruz. Buz dolabında en az 3-4 saat bekletdikten sonra üzerini süzgeç yardımıyla kakaoyla  süsledikten sonra tiramisumuz servise hazırdır. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok: