17.1.13

Bülbül Yuvası



Malzemeler: (20 adet için)

  • 10 adet baklava yufkası (dikdörtgen olması lazım)
  • 2 su bardağı fındık tozu
  • 1 çay bardağı sıvıyağ 
üzerine gezdirmek için: 
2-3 yemek kaşığı tereyağı (eritilecek)  (yarı yarıya sıvı yağda olabilir)


Şerbeti için:
  • 5 çay bardağı şeker
  • 3  çay bardağı su
  • 1/4 limon

Tarifi:

  1. Önce şerbeti için şeker, su ve limonu yarım saat kaynatıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
  2. Bir kat yufkayı nemli bir bezin üzerine seriyoruz (yufka çabuk kurumasın diye). Fırçayla üzerine sıvıyağ sürüyoruz
  3. Daha üstüne 3-4 yemek kaşığı dolusu fındık tozu serpiyoruz. Yufkayı çok ince bir oklavanın etrafına sıkıca sarıyoruz. 
  4. Sonra iki ucundan tutarak içeri doğru büzüyoruz. Ortadan ikiye bölüp resimdeki gibi kendi etrafında sarıyoruz (yuva gibi). Yağlanmış tepsiye diziyoruz. 
  5. Tavada kızdırdığımız tereyağını yuvaların üzerine paylaştırıyoruz.
  6.  Kızgın fırında altın sarısı olana kadar kızartıyoruz. 5 dakika bekledikten sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirip, fıstık tozuyla süslüyoruz.





Hiç yorum yok: