17.1.13

Kavrulmuş Karamelli Badem

Almanya'da zaman zaman kurulan geleneksel pazarların olmazsa olmazı kavrulmuş Badem



Malzemeler:

  • 125 gr  toz şeker
  • 200 gr badem
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 100 ml su
  • 1/2 çay kaşığı tarçın


Tarifi:

  1. Badem hariç diğer malzemeleri teflon tavada kaynatıyoruz (resim 2).
  2. Kaynamaya başladığında bademleri ekleyip yüksek ateşte tahta kaşıkla karıştıra karıştıra kavuruyoruz. 
  3. 5 -10 dakika sonra suyu çekilmiş şeker yavaş yavaş karamelize olmaya başlar.
  4. Ateşi biraz kısıyoruz ve biryandan karıştırmaya devam ediyoruz. Bu esnada şeker tekrar sulanmaya başlar ve bademler karamelle kaplanmış olur. 
  5. Şimdi bademleri fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye döküyoruz (dikkat çok sıcak). 
  6. Iki çatalla bademleri birbirinden ayırıp tepside soğumaya bırakıyoruz. 




Hiç yorum yok: