7.12.12

Nussecken (Alman Mutfağından)





Malzemeler:

Hamuru için:



  • 300 gr un
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 120 gr şeker
  • 2 yumurta
  • 120 gr margarin
Üstü için:
  • 200 gr margarin
  • 200 gr şeker
  • 5 yemek kaşığı su
  • 1 vanilya şekeri
  • 200 gr fındık tozu
  • 200 gr iri çekilmiş fındık içi

ayrıca 3 yemek kaşığı kayısı veya ayva reçeli

          200 gr bitter çikolata


Tarifi:
  1. Hamur malzemelerini yoğurma kabında yoğurup yapışmaması için resim 1. de görüldüğü gibi iki fırın kağıdı arasında dikdörtgen şeklinde açıp, tepsiye yerleştiriyoruz. 
  2. Üst malzemeleri bir tencereye koyuyoruz (3. resim). Yağ eriyene kadar ısıtıyor sonra ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. 
  3. Bu arada reçeli hamurun üzerine sürüyoruz (resim 4).
  4. Soğuyan fındık malzemesini daha üstüne dağıtıyoruz. 
  5. 180 ° ısınmış fırında 25 - 30 dakika kadar pişiriyoruz.
  6. Pastamız pişince fırından çıkarıp ılınmasını bekliyoruz. 
  7. Pastayı önce kareler, sonrada kareleri tekrar bölerek üçgenler elde ediyoruz (resim 6). 
  8. Bitter çikolatayı benmari usulü (resim 7) eritiyoruz. 
  9. Üçgenlerin ikişer köşelerine fırçayla eriyen çikolatadan sürüp soğuması için fırın telinin üzerine diziyoruz. 
Not: Bu alman pastası kolay kolay bayatlamaz. 1 hafta kadar tazeligini korur!