7.12.12

Cannelloni / Boru Makarna (Italyan Mutfağından)




Malzemeler: (4 Kişilik)

  • 1 paket cannelloni (250 gr)
  • 500 gr kıyma
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 soğan
  • 1 diş sarmısak
  • 4 tane domates (soyulmuş ve ince doğranmış)
  • 500 ml süt
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 500 ml domates suyu
  • az reyhan, kekik, karabiber
  • tuz
  • 200 gr kaşar rendesi

Tarifi:
  1. Tavaya sıvıyağ ve kıymayı koyup kavuruyoruz. Içine ince kıyılmış soğanları ve sarmısağı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
  2. Şimdide ince doğranmış domatesleri, reyhanı, kekik, karabiber ve tuzu ilave edip bir iki daha karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz. 
  3. Hazırladığımız harcla cannellonileri biber doldurur gibi dolduruyoruz. Yağlanmış büyük borcama 2 sıra diziyoruz. 
  4. Sosu için sütü, domates suyunu ve salçayı telle cırpıyoruz. Az tuz ve karabiber ekleyip borcama cannellonilerin üzerine döküyoruz. 
  5. Fırında 190° de 30 dakika pişiriyoruz. 
  6. Fırından çıkarmadan 5 dakika önce kaşar rendesini üzerine serpip tekrar fırında 5 dakika daha pişiriyoruz. 




Hiç yorum yok: