7.12.12

Kuru Köfte




Malzemeler:

  • 1/2 kg kıyma
  • 1 kurusoğan
  • 1 tutam maydonoz
  • 2 dilim ekmek içi (suda ıslatılmış ve sıkılmış olması lazım)
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • tuz ve karabiber

Tarifi:

  1. Yoğurma kabına soğanı ve maydonozu ince ince doğruyoruz.
  2. Diğer malzemeleride kattıktan sonra güzelce yoğuruyoruz.
  3. Yoğurduğumuz harctan cevizden az daha büyük parçalar alıp elimizin içinde yassı köfteler hazırlıyoruz.
  4. Köftelerimizi ister tavada kızgın yağda, yada benim gibi fazla yağdan korkuyorsanız hafif yağlanmış tepside fırın ızgarasında önlü arkalı kazartabiliriz.



Not: Közlenmiş biber salatası eşliğinde nefis olur...

Hiç yorum yok: