9.7.12

Şokorolle (Alman Mutfağından)



Malzemeler:

  • 1 paket milföy (6 adet dikdörtgen)
  • 3 yemek kaşığı dolusu nutella/çokella
  • 1 yumurta (sarısı üstüne ayrılacak)
  • 5 yemek kaşığı süt
  • 5 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
  • hazır beyaz çikolata sosu

Tarifi:

  1. Buzu açılmış milföyü enine üçe bölüyoruz. 
  2. Çokella, yumurta sarısı, süt ve hindistan cevizini karıştırıp kestiğimiz hamurun üzerine resim 1) de görüldüğü gibi 1 tatlı kaşığı sürüp sigara gibi sarıyoruz, kenarlarını parmaklarımızla sıkıp yapışmasını sağlıyoruz. Bütün hamurları bu şekilde sarıyoruz.
  3. Kağıt serilmiş tepsiye sardığımız rolleleri dizip üzerine az sütle sulandırdığımız yumurta sarısını sürdükten sonra 180 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.  
  4. Pastalarımız soğuduktan sonra üzerlerini sıcak beyaz çikolata sosu ile süslüyoruz. Soğuyunca pastalarımız servise hazırdır. 

Hiç yorum yok: