11.7.12

Ispanaklı Gül Böreği




Malzemeler: (20 tane için)

  • 5 tane hazır taze yufka
  • 500 gr ıspanak
  • 1 demet dereotu
  • bir tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yumurta
  • susam
Tarifi:
  1. Ispanakları yıkayıp ince ince doğradıktan sonra içine dereotunu doğruyoruz. Tuzunu, karabiberi ve sıvıyağınıda kattıktan sonra karıştırıp harmanlıyoruz.
  2. Yufkaları dörde bölüyoruz. Geniş tarafına ıspanaktan bir yemek kaşığı dolusu koyuyoruz. Sıkmadan gevşek bir şekilde sigara sarar gibi sarıyoruz. Sardığımızı kendi etrafında dolandırıp sarıyoruz, gül şeklini almasını sağlıyoruz . 
  3. Sardıklarımızı yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Bir kasede karıştırdığımız yoğurt ve yumurtaları böreklerimizin üzerine eşit bir şekilde paylaştırıyoruz.
  4. Üzerlerine susam serptikten sonra 200 derece kızgın fırında pişiriyoruz.
  5. Fırından çıkardığımız böreklerin üzerine ıslatıp sıktığımız bez örtüyoruz. Böylece böreklerimiz pamuk gibi olurlar.

Hiç yorum yok: