3.7.12

Üzümlü-Cevizli Kek



Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 1/2 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ
  • 1 kabartma tozu
  • 3 su bardağı elenmiş un
  • 1/2 çay bardağı kuru üzüm
  • 1/2 çay bardağı ceviz
  • 1/2 çay kaşığı tarçın


Tarifi:

  1. Karıştırma kabında yumurta ve şekeri kremsi bir kıvama gelene kadar cırpıyoruz.
  2. Sıvıyağ ve ılık sütü katıp karıştırıyoruz. 
  3. Kabartma tozu ve unu karıştırıp eliyoruz. Elediğimiz undan kaşık kaşık yumurta karışımına ilave edip bir yandanda çırpıyoruz. Bütün unu bu şekilde ekledikten sonra üzüm, ceviz ve tarçını ekleyip az daha karıştırdıktan sonra yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye döküp 175° ısınmış fırında pişiriyoruz. Fırından çıkarmadan önce kürdanıı pastaya batırıp pastanın hamur kalıp kalmadığını kontrol ediyoruz. 

Hiç yorum yok: