11.7.12

Fırında Sütlaç



Malzemeler: (6-8 kase için)



  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı su
  • 1 1/2 çay bardağı şeker (arzu eden daha fazla koyabilir)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı nişasta unu

Tarifi:
  1. Pirinci yıkadıktan sonra 1 su bardağı suda yumuşayana kadar pişiriyoruz. 
  2. Sütten yarım çay bardağı bir kenara alıp gerisini şekerle birlikte pirince ilave edip 1-2 dakika daha hafif ateşte kaynatıyoruz.
  3. Bir kasede nişasta, yumurta sarısı ve ayırdığımız yarım bardak sütü karıştırıp tencereye döküp karıştırıyoruz ve ateşi kapatıyoruz. 
  4. Sütlacımızı ateşe dayanıklı kaselere paylaştırıyoruz. Kaseleride yarıya kadar suyla doldurduğumuz bir fırın tepsisine diziyoruz. Fırınımızın sadece ızgarasını 200 derece kızdırdıktan sonra sütlaçın üstünün kızarması için tepsiyi fırına sürüyoruz (sık sık kontrol edilmesi lazım, çünkü üstü çok çabuk yanıyor).
  5. Sütlaçlar soğuduktan sonra tarçın ve nane yapraklarıyla süsleyebiliriz.




Hiç yorum yok: