7.8.12

Muzlu Islak Kek




Malzemeler:


  • 200 gr margarin
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 vanilya şekeri
  • 3 olgunlaşmış muz
  • 1 kabartma tozu
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
üzeri için:
1 paket hazır Dr. Oetker çikolata sosu (pişirilmeyenden)

Tarifi:

  1. Yağı, şekeri ve yumurtaları güzelce çırpıyoruz. 
  2. Süt ve vanilya şekerini katıp tekrar çırpıyoruz.
  3. Kabartma tozunu, unu ve nişastayı eledikten sonra kakao ile karıştırıp kaşık kaşık yumurtalı karışıma katıyor, bir yandanda karıştırıyoruz. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbımıza döküyoruz. 
  4. Muzları en üstüne doğruyoruz. 
  5. 175° kızdırılmış fırında 45-50 dakika kadar pişiriyoruz (fırından çıkarmadan pastaya kürdan batırıp, pişip pişmediğini kontrol ediyoruz).
  6. Pasta 5 dakika soğuduktan sonra üzerine hazırladığımız çikolata sosunu gezdiriyoruz. 
  7. Bir iki saat kadar bekledikten sonra ıslak kekimiz servise hazırdır.  


Hiç yorum yok: