11.7.12

Frambuazlı Labne Tatlısı



Malzemeler:

  • 250 gr labne (Speisequark)
  • 1 paket krema (Schlagsahne 200 ml)
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 5-6 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı dolusu frambuaz (ben dondurucudan çıkardım)


Tarifi:

  1. Labne, krema ve şekeri ve limon suyunu karıştırma kabında mikserle 3-4 dakika kadar çırpıyoruz.
  2. Frambuazlardan 5-6 tane süslemek için kenara alıyoruz. Geri kalanları blendırla püre haline getiriyoruz. Eğer fazla ekşiyse 1 yemek kaşığı şeker katabiliriz.
  3. Servis bardaklarına yaptığımız bu sosu paylaştırıyoruz. Üstüne hazırladığımız labne karışımını eşit paylaştırıyoruz. 
  4. En üstüne ayırdığımız frambuazlardan birer tane koyarak buzdolabına alıyoruz. Hafif soğuduktan sonra servise sunabiliriz.

Hiç yorum yok: