5.5.12

Şehriyeli Tavuk Çorbası



Malzemeler: (5kişilik)

  • 1 tavuk budu (haşlanıp ufak ufak didiklenecek)
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığına yakın margarin
  • 2 yemek kaşığı un (silme)
  • 1/2 çay bardağı telşehriye
  • 5 su bardağı su (haşladığımız budun suyuyla birlikte)
  • tuz
  • pulbiber

Tarifi:
  1. Yağımızı erittikten sonra içine soğanı ince ince doğruyoruz, pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  2. Unumuzu ekledikten sonra 1-2 dakika daha kavuruyoruz.
  3. Şimdi tavuk suyuyla karışık 5 bardak suyumuzu bir yandan ilave edip bir yandan telle hızlıca karıştırıyoruz. Kaynamaya başladımı telşehriyeyi ve didiklenmiş etleri ekliyoruz. 2 dakika kaynatıyoruz.
  4. Enson tuzunu ve biberinide ekledikten sonra ocağı kapatıyoruz.

Not: Kremalı sevenler 5 bardak su yerine 4 bardak su ve 1 bardak süt kullanabilir, tadı farklı oluyor.

Hiç yorum yok: