5.5.12

Köri Sosunda Tavuk



Malzemeler: (4-5 kişilik sos için)

  • 500 gr tavuk göğsü
  • 1 büyük soğan
  • 1/3 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 tane dolmalık biber (2 ayrı renk olursa görüntü bakımından iyi olur)
  • 2 soyulmuş domates
  • 1 yemek kaşığı köri baharatı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 1/2 su bardağı su
  • çok az tuz

Tarifi:
  1. Tavuk göğsünü küp şeklinde doğrayıp kızgın sıvı yağında 2-3 dakika kadar kızartıyoruz.
  2. Soğanı içine doğruyoruz, biraz daha karıştırıyoruz.
  3. 1 su bardağı su ekleyip kapağını kapatıp etlerin ağır ağır pişmesini bekliyoruz.
  4. Bu arada biberleri irice doğruyoruz. Domatesleride doğrayıp pişen etlere ilave ediyoruz.
  5. Köriyi ilave ediyoruz. Etler suyunu çekmişse 1 bardak kadar su ekliyoruz, kapağını  tekrar kapatıp biberlerin diriliğini kaybetmesi için 2-3 dakika daha pişiriyoruz. (Biberlerin ezilmemesi gerek)
  6. Unu yarım su  bardağı suda ezip tenceremize katıp karıştırdıktan sonra ocağı kapatıyoruz (unu ilave ettikten sonra pişmemesi lazım, aksi taktirde sos tekrar sulanıp kıvamını kaybedebilir).
  7. Servis yapmadan tuzunu kontrol ediyoruz, gerekirse tuz katıyoruz, gerekirse diyorum, çünkü köri zaten tuz içeren bir baharat olduğundan sosumuz fazla tuzlu olmasın). Afiyet olsun...
Not: Bu tür soslar uzak doğu mutfaklarında çok yapılır ve genelde pirinç pilavı eşliğinde servise sunulur

Hiç yorum yok: