9.5.12

Patates Kavurma



Malzemeler: (4 kişilik)

  • 1 kg patates
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı (arzu eden birazda sıvıyağ katabilir)
  • 1 büyük soğan
  • 1 tutam doğranmış reyhan veya nane
  • 1 çay kaşığı pul biber 
  • karabiber
  • tuz

Tarifi:
  1. Patatesleri soyup yumuşayana kadar haşlıyoruz. Ilındıktan sonra iri iri doğruyoruz.
  2. Soğanı piyaz doğrayıp tereyağında pembeleşene kadar kavuruyoruz. Patatesleri ekliyoruz.
  3. Üzerine reyhanı, pulbiberi, karabiberi ve tuzu ilave edip tekrar karıştırıp bir iki dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alıyoruz. 

Hiç yorum yok: