9.5.12

Rulo Poğaça /Katmerli Poğaça


Malzemeler:

  • 1 yaş maya (42 g)
  • 1 kesme şeker
  • 1/2 çay bardağı ılık su
  • 2 yumurta (sarılarını üstü için ayıralım)
  • 250 ml  ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar elenmiş un
iç malzeme:
  • 300 gr beyaz peynir
  • 1 demet maydonoz
üstü için:
  • susam

Tarifi:
  1. Mayayı kesme şeker ve ılık suda eritiyoruz. Yoğurma kabımıza 1-2 su bardağı unu koyup ortasını havuz yapıyoruz, içine maya karışımını döküyoruz. Üstünü bezle örtüp 5 dakika kadar mayalanmasını bekliyoruz.
  2. Şimdi geri kalan malzemeleri (susam ve un hariç) sırasıyla içine döküyoruz, bir yandan yoğurup bir yandan aldığı kadar un ekliyoruz. Hamurumuz yumuşak olmalı ve ele yapışmamalı. Bu hale gelene kadar yoğurup sıcak bir yerde üstünü bezle örtüp 45 dakika kadar gelmesini bekliyoruz. 
  3. Gelen hamuru 3 bezeye ayırıyoruz. Ikisini kenara alıp bir tanesini açabildiğimiz kadar ince açıyoruz. Açtığımız yufkayı sekize bölüyoruz. Her parçaya ezdiğmiz beyaz peynirle ince kıyılmış maydonozları karıştırıp birer tatlı kaşığı dolusu koyuyoruz. Sigara böreği sarar gibi sarıyoruz. Diğer iki bezeyide aynı şekilde hazırlıyoruz. Yağlanmış tepsiye dizip 10 dakika daha mayalanmasını bekledikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.  Kızgın fırında (180°) her tarafi güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: