12.4.12

Soroynali Kuşfoli


Malzemeler: (24 tane için)

  • 3 yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • az tuz
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 çay bardağı un
  • 2 çay bardağı nişasta
  • 1 kabartma tozu
bandırmak için:
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 4 yemek kaşığı çokella (nutella)
içini doldurmak için:
  • 250 gr kaymak (çırpılmış Schlagsahne)
süslemek için iri çikolata kırıkları ve yeşil fıstık tozu



Tarifi:

  1. Yumurta ve şekeri kremsi olana kadar çırpıyoruz. 
  2. Sıvıyağ, tuz ve yoğurdu ekleyip tekrar mikserle iyice çırpıyoruz.
  3. Unu, kabartma tozu ve nişastayı büyük bir kabın içine eliyoruz. Sonra kaşık kaşık karışıma katıyoruz.
  4. Hepsini beraber 5 dakika çırptıktan sonra yağlanmış donut kalıbına dolduruyoruz (resim 1.)
  5. 170 derece ısınmış fırında 10-12 dakika pişiriyoruz.
  6. Fırından çıkarınca hemen kalıbı telin üstüne ters çeviriyoruz (soğuduktan sonra zor çıkıyorlar).
  7. Bandırmak için: ılık süte çokellayı karıştırıp telle iyice çırpıyoruz.
  8. Kekleri teker teker bu sosun içine bandırıp telin üzerine diziyoruz (resim 3.).
  9. İçlerine sıkma torbasıyla kaymak dolduruyoruz (resim 4.).
  10. Kenarlarına çikolata kırıkları, üzerinede fıstık tozu serpip, servis yapılana kadar buzdolabında bekletiyoruz.   

Hiç yorum yok: