12.4.12

Taze yeşillikli Somon (Alman Mutfağından)


Malzemeler:



  • 1 büyük somon balığı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (yumuşak olması lazım)
  • 1demet maydonoz (yarısını süslemek için ayıralım)
  • yarım demet dereotu
  • yarım demet reyhan
  • 1 limon suyu
  • tuz ve karabiber

Tarifi:
  1. Temizlenmiş aldığımız somonu bol suda yıkayıp kağıt havluyla kuruluyoruz.
  2. Her tarafını limon suyu tuz ve karabiberle ovuyoruz.
  3. İçini doldurmak için yeşilliklerimizi ince ince doğrayıp tereyağıyla karıştırıyoruz, bu karışımla somonun içini dolduruyorız.
  4. Somonun üstünü resimde görüldüğü gibi aralıklı kesiyoruz (içinin daha iyi pişmesi için).
  5. 200 derece ısınmış fırında her iki tarafını kızartıyoruz. Çeri domates ve maydonozla süsleyip sıcak servis yapıyoruz.
Not: Somonun yanına haşlama patates çok güzel yakışır...

Hiç yorum yok: