12.4.12

Balık Salatası



Malzemeler:

  • arzuya göre haşlanmış yada ızgarada kızarmış balık eti 
  • (alabalık yada somon balığı çok uygundur)
  • frenk salatası (Feldsalat) yada kıvırcık marulda olabilir
  • kırmızı dolma biber
  • zeytinyağı
  • limonsuyu
  • tuz

Tarifi:
  1. Pişmiş yada kızarmış balık etimizi dikkatlice kılçıklarından ayırıp iri didikliyoruz. 
  2. Bol suda yıkadığımız frenk salatasını yada kıvırcığı balık etine ilave ediyoruz. 
  3. Üzerine kırmızı biberimizi doğruyoruz.
  4. Limonsuyu, zeytinyağı ve tuzdan hazırladığımız sosu salatamıza ekliyor, dikkatlice karıştırıyoruz.
Not: Balık salatası besleyici ve doyurucu bir salata olduğundan, yanına birde çorba eklediğimizde, 
        bir öğünü atlatmış oluruz.

Hiç yorum yok: