26.4.12

Paçanga Böreği



Malzemeler:

  • 1 paket üçgen yufka (360 gr / 24 tane)
  • 200 gr pastırma
  • 200 gr kaşar rendesi
  • 2 domates
  • 2 biber
  • 1 yumurta 
  • 1 şişe sıvıyağ

Tarifi:
  1. Pastırmaları resimde görüldüğü gibi şerit kesiyoruz.
  2. Domatesleri ve biberleri ince ince kıyıyoruz, kaşar rendesi ve pastırmayla karıştırıyoruz.
  3. Yufkaların en üstündekine çırptığımız yumurtadan sürüyoruz nemlenmesi için.
  4.  Hazırladığımız harçtan 1 yemek kaşığı dolusu yufkanın geniş tarafına koyup (resim 2) gevşek sarıyoruz. Eğer yufkalar çok kuruysa fırça yardımıyla yumurtayı sürmeden önce azcık suyla nemlendirmekte fayda vardır.
  5. Kızgın yağda her tarafını nar gibi kızartıyoruz. Mümkünse sıcak servis yapılması lazım.       

Hiç yorum yok: