26.4.12

İrmik Helvası



Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 1/2 su bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı fıstık
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 1/2 su bardağı su veya süt

Tarifi:
  1. Şekeri ve suyu (sütü) kaynatıp kenara alıyoruz.
  2. Tavaya margarini ve fıstıkları koyup 3-5 dakika kavuruyoruz.
  3. Şimdide irmiği koyup orta ateşte irmiğin rengi hafif dönene kadar kavuruyoruz. Kavurduktan sonra tereyağını ilave ediyoruz.
  4. Yavaş yavaş sütümüzü (suyumuzu) ilave ediyoruz, bir yandanda irmik suyu çekene kadar karıştırıyoruz.
  5. Suyu iyice çekildikten sonra tavanın kapağını kapatıp 5-10 dakika demlenmesini bekliyoruz.
  6. Helvamız servise hazırdır. Arzu ederseniz üstüne tarçın serpebilirsiniz...

Hiç yorum yok: