15.4.12

Kıymalı Pide


Malzemeler:


hamuru için

  • 1 kg un
  • 1 yaş maya (42 gr)
  • 1 kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
  • 2 yumurta (sarılarını üstüne sürmek için ayırıyoruz)
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • yeterince ılık su
iç malzeme
  • 1 kg kıyma
  • 1 soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2-3 tane sivri biber
  • 1 domates
  • 1/2 demet maydonoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • tuz
üstüne 
  • ayırdığımız yumurta sarıları
  • çörek otu

Tarifi:
  1. Hamur yoğurma kabına unu koyup ortasını havuz yapıyoruz. Mayayı, kesme şekeri ve 2 yemek kaşığı ılık suyu bir tasta ezip havuza döküyoruz, 8-10 dakika kadar kabarmasını bekliyoruz.
  2. Geri kalan hamur malzemelerini ilave edip ılık suyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Üstünü nemli bezle örtüp yarım saat kadar gelmesini bekliyoruz.
  3. Tavada sıvıyağında soğanı kavuruyoruz, kıymayı ilave edip  1-2 dakika daha kavuruyoruz.
  4. Biberleri, domatesi ve maydonozu ince ince kıyıp kıymaya katıyoruz.
  5. Şimdide geri kalan malzemeleri katıp ocaktan alıyoruz.
  6. Hamuru 10 bezeye ayırıyoruz. Merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Ortasına harcımızdan bolca koyup iki ucunu kapayıp gemi şeklini almasını sağlıyoruz. 
  7. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz.
  8. 200 derece ısınmış fırında her tarafı kızarana kadar pişiriyoruz. 

Not: Yanına sumaklı kırmızı soğan ve yeşil salata güzel yakışır.  Afiyet olsun

Hiç yorum yok: