15.4.12

Kıymalı Makarna



Malzemeler:

  • 1 paket makarna (500 gr)
  • 500 gr kiyma
  • 1 büyük sogan
  • 1 yemek kasisg domates salcasi
  • 2 yemek kasigi margarin
  • 1 cay kasigi kimyon
  • 1 cay bardagi su
  • tuz, karabiber

Tarifi:
  1. Makarnamizi bol suda haslayip (paketin üstünde yazdigi gibi) süzgece aliyoruz.
  2. B+y+k bir tencereye margarin ve ince dogradigimiz sogani 5 dakika kadar kavuruyoruz.
  3. Kiymayi ilave edip tekrR ORTA ATESTE 5-6 dakika daha kavuruyoruz.
  4. Simdide salcayi, kimyonu, tuz, karabiber ve bir cay bardagi suyu ilave edip tencerenin kapagini kapatiyoruz. Hafif ateste kiymanin tam pismesi icin bir bes dakika daha pisiriyoruz.
  5. Süzülmüs makarnayi tencereye ilave edip güzelce karistiriyoruz. Makarnamiz servise hazirdir.
Not: Kiymali makarnanin yanina yogurt ikram edilmesi cok yakisir.

Hiç yorum yok: