13.4.12

Etli Karnabahar


Malzemeler:

  • 1 karnabahar
  • 500 gr dana kuşbaşı
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 2 havuç
  • 1 dolma biber yada 4 tane sivri biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • tuz
  • arzuya göre acı pulbiber
Tarifi:
  1. Karnabaharı çiçek çiçek ayırıp sirkeli suya koyuyoruz.
  2. Soğanı tencereye piyaz doğruyoruz, saydamlaşana kadar kavuruyoruz.
  3. Etleri ilave edip biraz daha kavuruyoruz. Yarım bardak su katıp kapağını kapatıyoruz. Hafif ateşte etler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  4. Karnabaharın suyunu süzüp etlerin üstüne koyuyoruz.
  5. Havuç ve biberi doğrayıp içine katıyoruz. 2 su bardağı su, salça ve tuzunuda ekledikten sonra kapağını kapatıp karnabahar diriliğini kaybedene kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: