24.3.12

Zeytinyağlı Üzüm Sarması


Malzemeler:

  • Salamura üzüm yaprağı (artanını dondurucuda muhafaza edebiliriz)
  • 500 gr dolmalık pirinç
  • 2 büyük soğan
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 demet taze nane yoksa 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 limon (dilimlenmiş)
  • tuz
  • karabiber


Tarifi:
  1. Pirinci yıkayıp süzdürüyoruz. Soğanları ince ince içine doğruyoruz.
  2. Geri kalan malzemeleri ilave edip karıştırıyoruz.
  3. Resim 1.)de göründüğü gibi yaprağın kenarına içten koyuyoruz, sarıyoruz.
  4. Sarılmış sarmaları tencereye diziyoruz, en üstüne 3-5 tane boş yaprak koyuyoruz (sarmalar pişerken açılmasın diye). En üstüne limon dilimleri diziyoruz.
  5. Tenceremizi ocağa koyuyoruz. 2 su bardağı kaynamış su ilave edip, hafif ateşte ağır ağır pişiriyoruz, gerekirse tekrar su ilave ediyoruz. Sarmalar pişmeye yakın üzerine yarım çay bardağı kadar sıvıyağ gezdiriyoruz.

Hiç yorum yok: