24.3.12

Şipşak Pasta

Malzemeler

  • 16 tane kedidili (28 x 28 cm borcam için)
muhallebi için
  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı nişasta unu
  • 5 yemek kaşığı tozşeker
üst sos için
  • 1 paket vanilya puding
  • 1/2 litre çilek suyu
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • süslemek için çilek


Tarifi

  1. Kedidillerini iki sıra olarak borcama diziyoruz. 
  2. Muhallebi için tencerede önce şekeri ve nişastayı karıştırıyoruz, sonra 1 litre sütü katıp ocağa koyuyoruz. 
  3. Karıştıra karıştıra fokurdayana kadar kaynatıyoruz. Sıcak sıcak kedidillerinin üzerine döküyoruz. Soğuması için serin bir yere alıyoruz. 
  4. Üst sos için puding tozunu  çilek suyu ve 2 kaşık sekerle karıştırıyoruz. Ocağa alıyoruz, karıştıra karıştıra kaynatıyoruz. Fodurdamaya başladımı soğumus olan muhallebinin üzerine boşaltıyoruz.
  5. Buzdolabında 1-2 saat bekledikten sonra üstünü çilekle süsleyip servise sunuyoruz. 

Hiç yorum yok: