17.3.12

Erzurumdan Kadayıf Dolması

Malzemeler:

  • 500 gr taze kadayıf
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 5 yumurta
  • kızartmak için sıvıyağ
  • 2 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • yarım limonun suyu

Tarifi:
  1. Önce şerbet için su seker ve limon suyunu 20 dakika kadar kaynatıp soğutuyoruz. 
  2. Kadayıftan bir tutam alıp elimizin içine seriyoruz. Ucuna biraz ceviz koyup sarma sarar gibi sarıyoruz. Elimizin içinde iyice sıkıyoruz. Kapaklı bir kabın içinde hepsi aynı sistem sarılana kadar kurumasın diye muhafaza ediyoruz. 
  3. Sonra sarmalarımızı teker teker iyice çırptığımız yumurtaya bulayıp kızgın sıvı yağında nar gibi kızarana kadar kızartıyoruz. Delikli süzgeçle yağdan çıkarıp soğuk serbette 15 dakika bekletip servis tabağına alıyoruz.
  4. Arzuya göre üstüne fıstık tozu serpebiliriz (orijinalinde serpilmiyor).

Hiç yorum yok: