17.3.12

Sebzeli Mantar

Malzemeler: (2-3 kişilik)

  • 500 gr taze mantar
  • 1 büyük soğan
  • az sıvıyağ
  • 4-5 adet kızartma biber
  • 2 domates
  • 100 gr kaşar rendesi
  • tuz
  • karabiber


Tarifi:
  1. Kızgın tavaya sıvıyağını koyuyoruz. Soganı piyaz şeklinde içine doğrayıp kavuruyoruz. 
  2. Mantarları saplarından ayırıp bol suda yıkayıp süzdükten sonra soğanlara katıyoruz.
  3. Biberleride iri iri doğrayıp yıkadıktan sonra mantarlara katıyoruz. Kapağı açık şekilde 10 dakikaya yakın kavuruyoruz (mantarlar suyunu salıp tekrar çekene kadar). Domatesin kabuğunu soyup irice mantarların üstüne doğruyoruz, tuzu ve karabiberide katıp karıştırdıktan sonra üstüne kaşarı serpiyoruz. 
  4. Kapağını kapayıp 5 dakika daha hafif ateşte pişirip, sıcak servis yapıyoruz. 

Hiç yorum yok: