17.3.12

Peynirli Puro Böreği (hazır yufkadan)

Malzemeler: (1 tepsi dolusu)

  • 1 paket üçgen yufka (360 gr/24 adet)
  • 500 gr beyaz peynir
  • 1 demet maydonoz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yumurta
  • 1/2 çay bardağından az fazla  sıvıyağ
  • üzerine çörek otu


Tarifi:
  1. Yufkaların paketini açıp önümüze alıyoruz (üst üste dursunlar). Yayvan bir yemek tabağına koyduğumuz suya elimizi batırıp yufkanın en üstündekini ıslatıyoruz. 
  2. Peyniri çatalla ezip içine maydonozu ince ince doğruyoruz. 
  3. Yufkanın geniş tarafına peynirden 1 yemek kaşığı koyuyoruz. Kenarlarını içeri kıvırıp fazla sıkmadan puro gibi sarıyoruz. Yağlanmış tepsiye teker teker diziyoruz. 
  4. Bir kasede yoğurdu, yumurtaları ve sıvı yağı çırpıyoruz. Sardığımız böreklerin üzerine kaşık kaşık hepsini döküyoruz.
  5. En üstüne çörek otu serpip  önceden kızmış 200°C  fırında her tarafını pişiriyoruz. 

Hiç yorum yok: