17.3.12

Brokoli Graten

Malzemeler: (2 kişilik)

  • 1 brokoli
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 1/2 su bardağı süt
  • 100 gr kaşar rendesi
  • az tuz


Tarifi:
  1. Brokoliyi çiçik çiçek ayırdıktan sonra sirkeli suda yarım saat bekletiyoruz. Sonra 1 bardak suda 5 dakika haşlıyoruz. Delikli kepçeyle alıp borcama diziyoruz. 
  2. Küçük bir tencerede yağımızı eritiyoruz. İçine unu ekledikten sonra 3-4 dakika unu yağda kavuruyoruz.
  3. Tencereyi ateşten alıp içine azar azar sütden katıp bir yandanda çırpma teliyle topaklanmasın diye hızlıca karıştırıyoruz. Bütün sütü ilave ettikten sonra tekrar ateşe koyup fokurdamasını bekliyoruz.
  4. Fokurdayınca ocağı kapatıp, tuzunu ilave edip borcamdaki brokolinin üzerine boşaltıyoruz. 
  5. Daha üstünede kaşar rendesini serpip fırının üst ızgarasında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. 

Hiç yorum yok: