8.3.12

Lazanya

Malzemeler: (4-6 Kişilik)

  • 1 paket lazanya yaprağı (haşlanmıyandan)
  • 500 gr kıyma
  • 1 büyük soğan
  • az sıvıyag
  • 2 sivri biber
  • 1 su bardağı domates sosu
  • tuz, karabiber, kekik
beşamel sos için:
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 4 yemek kaşığı  un
  • 750 ml süt
  • az tuz, karabiber
üzeri için:
  • 200 gr kaşar rendesi


Tarifi:
  1. Ince doğradığımız soğanı sıvı yağda saydamlaşana kadar kavuruyoruz. 
  2. Kıymayı ilave edip 3-5 dakika daha kavuruyoruz. 
  3. Şimdide doğranmış biber ve domatesi ekleyip karıştırıyoruz. Biberler diriliğini kaybettiginde tuz, karabiber ve kekik ekleyip kapağını kapatıp kenara alıyoruz. 
  4. Ayrı bir tencerede beşamel sosunu şöyle hazırlıyoruz:
  5. Unu ve margarini orta ateşte kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. 
  6. Tenceremizi ateşten alıp, topaklanmaması için sürekli karıştırarak içine biryandan sütümüzü ekliyoruz. Sosumuz ince muhallebi kıvamına geldimi tuzunu ve karabiberi ilave edip ateşten alıyoruz. 
  7. Şimdi lazanya kabımızın içine beşamel sosun yarısını döküyoruz, üzerine bir kat lazanya yaprağı yanyana diziyoruz. Bundan sonra kıyma bitene kadar sırayla bir kepce kıymalı sostan, bir sıra lazanya diziyoruz. En üst kata geri kalan beşameli döküp, kızgın fırında (200°) 20-25 dakika pişiriyoruz. 
  8.  Pişmiş lazanyanın üzerine kaşar rendesini serpip, kızarması için 5 dakika daha fırına sürüyoruz.

Hiç yorum yok: