8.3.12

Cevizli Ispanak Pastası


Malzemeler:

  • 3 büyük yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 kabartma tozu 
  • 1 su bardağı ıspanak yaprağı (robotta çekilmiş)
  • 1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Arası ve üstü için

  • 2 paket krema (Schlagsahne)
  • 2 paket vanilya şekeri

Tarifi:
  1. Yumurtaları ve şekeri mikserle kremsi olana kadar çırpıyoruz. 
  2. Içine sıvıyağı, yoğurdu ve çekilmiş ıspanağı  ilave edip tekrar 1-2 dakika cırpıyoruz. 
  3. Nişasta, un ve kabartma tozunu büyük bir kaba eledikten sonra kaşık kaşık karışıma ekliyoruz.
  4. En son cevizi katıp, yağanmış kalıba döküyoruz. 180° de 25-30 dakika kadar pişiriyoruz. 
  5. Derin bir kapta kremayı ve vanilya şekerini köpük gibi olana kadar çırpıyoruz.Ortadan ikiye böldüğümüz pastadan bıçakla küçük parçalar kesip ayırıyoruz (en son üzerini süslemek için) ve üzerine kremanın yarısını sürüyoruz. Ikinci parçayı üzerine kapattıktan sonra geri kalan kremayıda üzerine sürüyoruz. 
  6. Daha üstüne ayırdığımız pasta parçalarını ufalayarak süslüyoruz. 

Hiç yorum yok: