25.2.12

Lavaş


Malzemeler:

  • 1 kg un
  • 1 yaş maya (42 gr)
  • 1 kesme şeker
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 kahve kaşığı tuz
  • yeterince ılık su

Tarifi:

  1. Unu büyük bir leğene koyup ortasını havuz yapıyoruz. Bir tasın içinde mayayı, kesme şekeri ve 5 kaşık ılık suyu maya eriyene kadar karıştırıp havuza döküyoruz. Üstüne bez örtüp 10 dakika mayalanmasını bekliyoruz. 
  2. Daha sonra tuzu ve yağı kenarına döküp ortasından başlıyarak bir yandan ılık su ilave edip bir yandan karıştıra karıştıra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Hamurun üstünü örtüp yarım saat gelmesini bekliyoruz. 
  3. Hamur geldikten sonra yumruk büyüklüğünde bezeler yapıp oklavayla hemen hemen 30 cm çapında yufka yapıp, sıcak sacın üzerinde pişiriyoruz. 

Hiç yorum yok: