26.2.12

Ayva Tatlısı



Malzemeler:    

  • 4 tane ayva
  • yarım limon
  • 1 1/2 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • 4-5 tane karanfil
  • 1 büyük elma
  •  1 çay bardağı ceviz içi
süslemek icin kaymak, çilek parçaları (arzuya göre)


Tarifi:
  1. Ayvaları soyup ortadan bölüyoruz, ortalarını oyuyoruz. Çekirdeklerini kenara ayırdıktan sonra hemen limonla kararmaması için ovuyoruz. 
  2. Yayvan bir tencerenin içine ayvaları yerleştiriyoruz. Üzerine şekeri, suyu, karanfili ve ayva çekirdeklerini (güzel renk vermeleri ve kıvamlı olması için) ekledikten sonra kapağını kapatıp yumuşayana kadar pişiriyoruz. 
  3. Rendelediğimiz elmaya cevizi katıyoruz. Pişen ayvaları bununla dolduruyoruz. 5 dakika daha pisiriyoruz (bu arada kaşıkla tencerenin dibindeki şerbeten alıp elmayla doldurulmuş ayvaların üzerine gezdiriyoruz. 
  4. Soğuduktan sonra kaymakla servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok: