9.12.15

Balkabağı çorbası







Malzemeler (5 - 6 kişilik):

  • 500 gr doğranmış balkabağı  
  • 1 iri kurusoğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı su (varsa 2 bardağı et suyu olursa daha lezzetli olur)
  • su bardağı süt
  • tuz, karabiber, pulbiber

Tarifi:

  1. Kabağı düdüklüde 2 bardak suyla haşlıyoruz. Blendırla veya çatalla püre haline getiriyoruz. Kenara alıyoruz.
  2. Ince doğradıgımız soğanları yağımızda iyice kavuruyoruz (renginin dönmesi lazım). 
  3. Simdi unu ilave edip soğanlarla birlikte 2 - 3 dakika kadar daha kavuruyoruz (burnumuza güzel bir kavrulmus un kokusu gelmesi lazım). 
  4. Tencereyi ocaktan kenara alıp karıştıra karıştıra geri kalan suyumuzu ve sütü ilave ediyoruz. Tekrar tencereyi ocağa alıyoruz. 
  5. Hızlı hızlı karıştırmak lazım. Simdi ezdiğimiz Kabağımızı, tuzu, biberi ilave edip tekrar karıştırarak kaynatıp ocaktan aliyoruz.  Afiyet bal şeker olsun.... 

Hiç yorum yok: