28.5.15

Kabaklı Omlet




Malzemeler: (10-12 adet için)
  • 4 adet dolma kabak
  • 1 kurusoğan
  • 5 yemek kaşığı tepeleme un
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • karabiber
kızartmak için çok az sıvıyağ


Tarifi:

  1. Yıkanmış kabakları rendeledikten 5 dakika sonra iki elimizle sıkıp suyunu cıkarıyoruz. 
  2. Suyu sıkılmıs kabakları büyük bir kaba alıyoruz. Icine soganı cok ince dogruyoruz.
  3. Simdide  sırasıyla diğer malzemeleri katıp telle veya kaşıkla güzelce harmanlıyoruz. 
  4. Teflon tavaya 2-3 damla sıvıyağ kızdırdıktan sonra hazırladığımız kabaktan yarım kepçe kadar döküp iki tarafını ağır ağır kızartıyoruz. Aksi taktirde omletler parçalanıp, tavadan çıkması zor oluyor.
  5. Geri kalan harcıda  aynı şekilde kızartıyoruz.

Hiç yorum yok: