22.12.13

Sütlü Patates Çorbası



Malzemeler: (6 kişilik)


  • 2 patates
  • 1 büyük kurusoğan
  • 2 yemek kaşıgı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • tuz, karabiber

Tarifi:

  1. Patatesleri soyup, iri iri doğradıktan sonra az suda haşlıyoruz. Kenara alıyoruz.
  2. Tereyağına soğanı doğrayıp orta ateşte soğanların rengi değişene kadar kavuruyoruz. 
  3. Unu ilave edip 1-2 dakika daha kavuruyoruz. 
  4. Şimdi biryandan çırpma teliyle karıştırırken diğer taraftan suyumuzu ve sütü ilave ediyoruz, karıştırıyoruz topaklanmaması için. 
  5. Şimdide patatesleri ilave edip blendırla püre haline gelene kadar karıştırıyoruz. 
  6. Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alıyoruz. 

Hiç yorum yok: