25.12.13

Etimekli Karbeyaz Tatlı






Malzemeler (1 kare borcam için)


  • 16 adet etimek
  • 1 su bardağı ılık tatlı süt (etimekleri ıslatmak için)
  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı dolusu iri kıyılmış ceviz
  • 2 paket krema (Schlagsahne/ 1 tanesi 200 ml)
  • 6 yemek kaşığı tozşeker
  • 5 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 paket hindistan cevizi rendesi
  • süslemek icin fıstık tozu, karadut



Tarifi:


  1. Etimekleri ılık tatlı süte batırıp borcama diziyoruz. Üzerine ceviz kırıklarını paylaştırıyoruz.  
  2. Şimdide süsleme malzemeleri ve hindistan cevizi hariç, diğer bütün malzemeleri karıştırma teliyle karıştıra karıştıra kaynatıyoruz. 1 - 2 dakika fokurdadıktan sonra ateşten geri alıp sıcak olarak etimeklerin üzerine paylaştırıyoruz. Daha üstünede hindistan cevizi rendesini serpiyoruz. 
  3. Soğuduktan sonra üzerini süsleyip servis yapabiliriz. 



Hiç yorum yok: