Malzemeler:
- 1 paket kuskus (500 gr)
- 2 litre su
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 adet domates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 diş sarımsak
- 2-3 dal taze reyhan (ince doğranmış)
- 1 çay kaşığı kekik
Tarifi:
- Suyumuzu kaynatıyoruz, tuzu ve kuskusu ekleyip 12 dakika haşlıyoruz. Süzmesi icin süzgece alıyoruz.
- Domatesleri mutfak robotunda veya rendeyle ince ince doğruyoruz.
- Tereyağını tencereye koyuyoruz. Ince doğradığımız sarımsağı 1-2 dakika kadar kavuruyoruz. Sonra doğranmış domatesleri ilave edip 2-3 dakika kadar karıştırıyoruz.
- Reyhan, kekik ve süzmüş kuskusu ilave edip harmanlıyoruz. Gerekirse az tuz ilave ediyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder