22.5.13

Muhallebili Hindistan Cevizli Kadayıf



Malzemeler:

  • 1/2 kg taze kadayıf
  • 250 gr margarin veya tereyağı

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı nişasta unu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
Şerbeti için:
  • 4 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • yarım limon


Tarifi:

  1. Şerbeti hazırlamak için şeker, su ve yarım limonu tencerede kaynatalım (15 dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan geri alıp ılındırıyoruz. 
  2. Kadayıfları ellerimizle tel tel didikliyoruz. Erittiğimiz yağı kadayıfların üzerine döküp güzelce her tarafı yağlanana kadar karıştırıyoruz. 
  3. Muhallebiyi hazırlamak için malzemelerini çırpma teliyle güzelce çırptıktan sonra karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Fokurdamaya başladımı ocaktan alıyoruz. Arada bir karıştırıp ılınmasını sağlıyoruz.
  4. Didiklediğmiz kadayıfın yarısını kare tepsiye yayıyoruz. Üzerine ılınmış muhallebiyi dağıtıyoruz. Daha üstüne geri kalan kadayıfları yayıp 180 derece ısınmış fırında üzeri nar gibi olana kadar pişiriyoruz. 
  5. Fırından çıkardığımız kadayıflar 2 -3 dakika kadar soğuduktan sonra üzerine ılınmış şerbeti gezdiriyoruz. Şerbeti iyice çektikten sonra servis yapabiliriz.  

2 yorum:

MARİFETANE (Elif Hatice) dedi ki...

buna bayılırım işte ellerine sağlık canım nefis görünüyor.

Silverhouse29 dedi ki...

Canım kardeşim atla gel beraber yiyelim diyecem ama, aramızdaki mesafe biraz fazla. Tarifime göre yaparsan eminim senin tatlında enaz benimki kadar güzel olur. Slm